Aivan loistava juttu!

Pohdiskelua oikeasta ja väärästä ruokinnasta

Valvojat: nikke w, gsb

Aivan loistava juttu!

ViestiKirjoittaja gsb » Pe Syys 26, 2003 7:57 pm

Hienoa, että meillä on oma keskustelufoorumi. Nyt vaan kaikki tänne ja heti, ettei mun tarvitse täällä yksin jaaritella.
-susa- alias "gsb"
Motto:"Tokoa - ei tosikoille =o) "

Kennel Kesselin - amstaffeja ja tokoa.
http://kennelkesselin.net
Avatar
gsb
 
Viestit: 87
Liittynyt: Pe Syys 26, 2003 7:52 pm
Paikkakunta: Vantaa

No mutta...

ViestiKirjoittaja gsb » Pe Syys 26, 2003 8:05 pm

Nythän mä vasta huomasin, että innoissani olen ihan väärällä palstalla intoani purkamassa :oops:

Miten tämän nyt sais ruokakeskusteluksi väännettyä?
Meidän Martta syö mitä vain. Yleensä kuitenkin koirille sopivaa ruokaa joka koostuu yhden tai useammasta hiilihydraatin lähteestä, yhdestä tai useammasta proteiinin lähteestä ja rasvasta, joka on kasvi- tai eläinkunnasta lähtöisin.
Kuivamuonaa annetaan satunnaisesti, merkiltään yleensä Nutroa, jos vartavasten ostetaan, mutta kaikki muukin menee mitä satumme saamaan eli nyt tynnyrissä on Cibauta ja halpisruoka Chappia.
Marttahan ei ole yliherkkä yhtään millekään eli kaikki uppoaa ja kaikkea voi antaa.
Erikoisherkut ovat jo kasvattikodista lähtien olleet pizza ja juustonaksut, joista amstaffit yleisemminkin kuulemma pitävät.
Siankorvia ja luita annetaan useamman kerran viikossa herkkuina.

Ja lyhytkarvaisen turkin hyvinvoinnin edistämiseksi Martta syö enemmän tai vähemmän säännöllisesti Viacutania tai Megadermiä.

Mitäs teidän muiden koirat syö?
-susa-
Motto:"Tokoa - ei tosikoille =o) "

Kennel Kesselin - amstaffeja ja tokoa.
http://kennelkesselin.net
Avatar
gsb
 
Viestit: 87
Liittynyt: Pe Syys 26, 2003 7:52 pm
Paikkakunta: Vantaa

esim

ViestiKirjoittaja mokke » Pe Syys 26, 2003 9:22 pm

riisi frutteja, lauantai makkaraa, porkkanaa, kalkkuna leikettä ja kaikkea muuta mitä koirat tarvii :roll:
Avatar
mokke
Ylläpito
 
Viestit: 8
Liittynyt: Ti Syys 23, 2003 12:13 am
Paikkakunta: Suomi, Espoo

ViestiKirjoittaja Johanna » Pe Syys 26, 2003 9:32 pm

Meidän pikku allergikko-Gini syö vaan mamman tekemää ruokaa:
peruna-porkkana muhennosta ja siihen terästykseksi kalkkunamassaa tai mahaa. Lisäksi Viacutan+vitamiinit+hivenaineet.
Makupaloina saparot,sudit ja purutikut.
Kyllä niillä on vielä pärjätty ihan hyvin,juustonaksut kyllä epäilemättä kelpais jos vaan sais!
Miten teidän koirilla,onko tarkat ruoka-ajat?
Gini on tottunut saamaan aamiaisen klo.6 ja nyt yritetään siirtää neidin sisäistä kelloa vähän eteenpäin...
Klo.6 aamulla alkaa sellainen hyörinä ja puuhailu ja kun aamiaista ei kuulu ajoissa niin sitten heitellään leluja ja möykätään...
Eihän leikkimistä voi kieltää siihen aikaan :9
Vinkkejä miten koiran ruokakella saa siirrettyä?
Johanna&Gini
Avatar
Johanna
 
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Syys 23, 2003 2:50 am

ViestiKirjoittaja sari » Pe Loka 10, 2003 1:37 pm

meillä pyry kyllä hermostuu jos ei iltaruokaa rupea siinä seitsemän maissa kuulumaan, tuisku ei välitä, kuhan ruokaa tulee ja maha täyttyy
molemmat on kyllä siitä ihania etteivät ahmi hirveitä määriä vaan saattavat jopa jättää ruokaa kuppiin.

pojat syövät pääasiassa kotiruokaa mutta nappuloita lisänä, tuisku nutroa ja pyry pedigreetä. kotiruoassa on riisi tms. pohjana ja lisänä kasviksia (porkkana on poikien suosikki) ja lihaa, kalaa, sisäelimiä, mitä milloinkin

herkkusuita ovat molemmat, pyry rakastaa makkaraa ja tuisku lihapullia mutta molemmille kelpaavat myös possunkorvat, kuivatut munuaiset, maksa ym. ym. tuiskulle myös kaikki "ihmisten herkut" juustonaksut karkit, kaikki mahdollinen mutta pyry on tosi nirso niiden suhteen

sarkka
sari
 
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Loka 06, 2003 1:11 pm

ViestiKirjoittaja tixu » To Tammi 15, 2004 10:08 am

Kertokaapa joku koiran peruskotiruokaohje. Pitääkö vitamiineja/kalkkia lisätä? Tulisi halavemmaksi välillä kokata itse. Jauheliha- tai tonnikalakaurapuuroa ne välillä saa, mutta oikeita vilja- proteiinisuhteita en oikein tiedä, joten pääasiassa syötän koirilleni kalliita ja hienoja kuivamuonia (Nutro, Proopakki, Eagle)
tixu
 
Viestit: 2
Liittynyt: To Tammi 15, 2004 9:14 am

ViestiKirjoittaja -susa- » To Tammi 15, 2004 2:58 pm

(En jaksa nyt työkoneelta rekisteröityä, mutta "gsb" siis olen.)

Vastauksia on yhtä monta kuin vastauksen antajaa.
Koira on selviytymisen mestari, varsinkin terve aikuinen koira. Se pysyy hengissä ja voi hyvin yllättävän sekalaisella ruokinnalla. Toiset vannovat BARFin tai vastaavien nimeen eli mahdollisimman luonnonmukaista ruokintaa; paljon lihaisia luita eli lihaa ja luita, sekaan raakoja soseutettuja kasviksia. Toiset taas syöttävät hiilihydraattipitoisempaa ruokaa ja silläkin koirat voivat ihan hyvin.

Ravintoa koira saa esimerkiksi rasvoista ja proteiinista, hiilihydraatit ovat enemmänkin vatsantäytettä.

Aikuisen koiran kotiruokaan en menisi lisäilemään ainakaan säännöllisesti vitamiineja, itse tosin käytän säännöllisesti C-vitamiinia tabletteina ja hoidan turkin ja ihon kuntoa laittamalla ruuan sekaan Viacutania tai Megadermiä (molemmissa tarpeellisia omega-rasvahappoja). Myös lohiöljy ajaisi saman asian.

Kotiruuan perustana voi olla peruna/riisi/makaroni, johon sotketaan raakaa naudanmahaa tai jauhelihaa tai kalaa tai kanaa. Kuka missäkin suhteessa. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos koira menee ripulille, on ruokinta pielessä, tai ei edes ripulille asti vaan löysälle. Normaali koiran uloste on kiinteää. Jos koira kakkaa kovin usein, se saa liikaa ruokaa, jos taas on ummetusta ruoka on vääränlaista tai sitä koira saa yksinkertaisesti liian vähän ruokaa. Musta löysä kakka kertoo liiasta proteiinista, vaalea löysä taas liioista tai sopimattomista hiilihydraateista.
Ruokaan voi lorauttaa runsaastikin öljyä tai nokareen voita tai sianihraa, jos ei koiralla ole paino-ongelmia. Lihavalle annetaan tietty öljyjä vähemmän, mutta jonkin verran rasvaa olisi kotiruuankin sisällettävä.

Esimerkki ruoka: Keitän pussillisen makarooneja, kun ovat jäähtyneet sotken mukaan 0,5-1kg lihaa/mahaa, lorautan desin pari öljyä, saatan laittaa makaroonien keittovaiheessa mukaan myös vaikka sekavihanneksia tai keittojuureksia.

Annoksesta riittää keskikokoiselle (30kg) koiralleni n. neljäksi päiväksi. Saa lisänä siankorvia ja rustoluita.

Jos vitamiininpuutoksia pelkää, on yksi hyvä konsti käyttää sekaruokintaa. Hyvälaatuisissa kuivamuonissa (ja huonommissakin) on yllinkyllin vitamiineja yleensä. Jos antaa vaikkapa 1/3 nappuloita ja lopun kotiruokaa, niin hyvä tulee.

Meillä koiralle syötetään mitä milloinkin eli sitä mitä sattuu olemaan, ja jos ei mitään "kotiruokaa" ole, niin sitten kuivamuonaa. Myös luupäiviä pidetään eli koira saa joinain päivinä vain rustoluita, mutta aika runsaasti.

Eli syömättä jääneet leivät (ennen homehtumistaan) päätyvät koiran kuppiin, jääkaappi siivotaan koiran kuppiin usein eli se mikä ei perheelle ole kelvannut, annetaan koiralle, ja jääkaappia pyritään siivoamaan sen verran usein, että ruoka ei ehdi pilaantumaan. Koirathan ovat perinteisesti olleet varsinaisia jätemyllyjä, ihmisen ruuista oikeastaan vain sipuli on koirille sopimatonta, mutta harvoin sitä sipuliakaan nyt niin runsaasti on ruuantähteissä, että siitä suoranaista vaaraa olisi koiralle. Sipulihan aiheuttaa koiralle anemiaa, vaikka onkin ihmisille "terveysruokaa".

Tämä edellämainittu siis terveen koiran ruokinnasta. Tuossa aiemmassa viestissä Johanna onkin jo kertonut mitä se on sitten jos koira on allerginen :(

Eli koiran mukaan, koiralle syötetään sitä mikä kullekin yksilölle sopii.

-susa-
-susa-
 

Puhtia olla pitää

ViestiKirjoittaja Pau » Ti Helmi 21, 2006 6:47 pm

:arrow: www.puhti.net on meitin perusmuonaa. Citypet voisi ottaa valíkoimiinsa. :?:

Meillä vältetään runsasta vehnäjauhojen ja perunan syöttämistä. Mieluummin riisiä, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, papuja.
Rustoluita, sisäelimiä, jauhelihaa, keitettyä seitä...
Pau
 

ViestiKirjoittaja nim » Ke Loka 04, 2006 9:04 pm

Meillä isompi syö nyt Nutroa hätävarana (normaalisti Acana). Lisäksi menee aina ehkäpä kerran pari viikossa satsina Neuta, kun ottaa sulamaan. Muutaman kerran viikossa saa broiskun siipiä jäisenä. Lisänä tietty kaiken maaliman ruuantähteitä ja luita, mitä nyt sattuu osumaan "kohalle".

Nuorempi, Ninja, syö Acanaa. Muutaman kerran kuussa saa broiskunsiiven ja Neuta aina saa maistella. Kaikki normaalit koiran elinehtoruuat (lue: ruuantähteet ym) kuuluu tietysti aina satunnaisesti torvelon ruokalistalle.

Itse en vanno minkään tietyn nimiin. Syödään vähän sitä sun tätä, nuorempana tarkemmin ja sitte kasvettua vähän sovellellen. Joskus ollaan vähän aikaa ihan barffilla ja taas nappulaa. "Seka"syötiä normaalisti kuitenkin.
nim
 
Viestit: 10
Liittynyt: Su Loka 01, 2006 9:07 am

ViestiKirjoittaja Cairni » Ke Kesä 04, 2008 6:45 pm

Meijän Milo syö Hill's:in ruokia ja joskus Royal Canininkin. Joskus laitetaan sekaan jugurttia (maustamatonta), puuroa, kanaa tai jauhelihaa. Meijän herralle kelpaa kaikki. :>
Cairnterrieri Prankster's Malcolm
http://cairni.vuodatus.net
Avatar
Cairni
 
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 6:48 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Mollamaija » Su Kesä 08, 2008 8:00 am

Meillä Ronia kk mäyräkoira syö Pro Pacia, tarkoitus olisi siirtyä kotikutoisempaan ruokaan. Nyt on kokeilussa Vogeli ja koira tuntuu tykkäävän.
Siiri kk kääpiömäyräkoira syö kanariisiä ja myös sen kanssa on Vogeli nyt kokeilussa.
Mollamaija
 
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Kesä 02, 2008 10:47 am
Paikkakunta: Mäntsälä


Paluu Koiranruokinta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron