Kysymyksiä ja keskustelua EVL-liikkeiden kouluttamisesta.

Pulman paikat ja vinkit toko koulutuksessa

Valvojat: nikke w, gsb

Kysymyksiä ja keskustelua EVL-liikkeiden kouluttamisesta.

ViestiKirjoittaja gsb » Ke Syys 27, 2006 8:41 am

Tavoitteena TVA? Keskustelua erikoisvoittajaluokassa kilpaileville ja niille jotka koiralleen EVL-liikkeitä opettavat.
Avatar
gsb
 
Viestit: 87
Liittynyt: Pe Syys 26, 2003 7:52 pm
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja Annuli » La Syys 30, 2006 1:17 pm

Rajat rikottavaksi :D Voittajaluokan liikkeissä on ollut niin paljon työtä, että ohjattunouto on vielä koiralle aloittamatta lähes tyystin. Tähän kaipaisin kovastikin eri opetustyylejä, jotta voisin sitten valita sen oikeamman niistä.

Oikea/vasen käskyt ovat minusta vähän hassut, koska miten se katotaan koirasta? Jos koiran opettaisi suoraan merkille nessu minuun päin, niin nehän menisi ristiin. Nyt lenkillä on käytetty sen verran, että oikea ja vasen on sanoina edes tuttuja. Mutta nenä näyttää sinne minne minunkin. (ja tätä pystyy hyödyntämään myös agilityssa, sillä luulen, että siellä ei ristikkäin huudot onnistuisi ;) )

Tapoja opettaa?
Minkälaisia ongelmia siellä voi tulla vastaan?

8) :? 8)
Avatar
Annuli
 
Viestit: 11
Liittynyt: La Syys 23, 2006 10:08 pm
Paikkakunta: Lappeenranta

ViestiKirjoittaja Timppa » To Loka 05, 2006 2:55 pm

Eikös ongelma poistu silloin jos opetat koiran menemään merkille siten, ettei se käänny sinua kohti.
Timppa
 
Viestit: 10
Liittynyt: La Syys 09, 2006 9:21 am
Paikkakunta: Kirkkonummi

ViestiKirjoittaja gsb » To Loka 05, 2006 3:23 pm

En ole opettanut oikeaa ja vasenta, vaan opettanut koiran menemään merkille ja katsomaan minuun päin ja siitä käsimerkillä hakemaan oikean tai vasemman.

Suunnat lenkin yhteydessä tai koiran uidessa. Jos jossain jotain mielenkiintoista, "huitaisen" kädellä sinne päin, ja koira oppii kuin itsestään lähtemään sinne minne huidon - onpas taas selitys.

Koiran voi myös laittaa seisomaan merkille, laittaa kaksi kapulaa (jättää keskimmäisen pois) ja palkan sen kapulan taakse jonne aikoo ohjata. Jos koira noudattaa ohjauskäskyä (käsimerkkiä) se saa palkan. Tietty joillekin palkaksi riittää sekin, että saa noutaa "väärän" kapulan. Varmuuden vuoksi voi laittaa vain yhden kapulan - sen oikean.

Itseasiassa melko helppo liike opettaa, kun vaan tekee huolella pohjatyön eli ei ala ahnehtimaan liikaa uusia osioita kerrallaan.
Motto:"Tokoa - ei tosikoille =o) "

Kennel Kesselin - amstaffeja ja tokoa.
http://kennelkesselin.net
Avatar
gsb
 
Viestit: 87
Liittynyt: Pe Syys 26, 2003 7:52 pm
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja Kaislus » Su Loka 08, 2006 7:06 pm

Me ei olla kovin paljoa tätä vielä harjoiteltu, kun voittajassa yhä kisataan, mutta suunnat ollaan kyllä lenkillä opeteltu. Itse päätin tehdä niin, että opetan merkin niin, että koiran nenä on minuun päin. Eihän se haittaa, vaikka ne suunnat menee mulle väärinpäin, kunhan ne on koiralle oikein- eli kun pitää hakea oikea, sanon koiralle "vasen".
Sandra kyllä hakisi oikean kapulan ainakin tässä vaiheessa jo sillä, että viittaan oikeaan suuntaan ja sanon "tuo", mutta katsellaan sitten enemmän, kun alamme treenata evl:ään tosissaan (toivottavasti jo ensi kisan jälkeen :) )
Taidat vaatia liikaa
Kaislus
 
Viestit: 7
Liittynyt: Su Elo 20, 2006 11:45 am
Paikkakunta: Lahti

ViestiKirjoittaja Annuli » Su Loka 22, 2006 7:50 am

Merkin kyllä olen aloittanut opettamaan siten, että nessu tulee minuun päin ja tavoite on, että koira on suorassa eikä poikittain. Todennäköisesti meillä riittää käsiohjaus suunnasta ja noutokäsky sitten kapulaan.

Nyt pitää saada vain ensin nouto varmaksi ja hauskaksi, ettei yhtään epäröi, sillä ohjatun noudon kapulassahan ei ole edes omaa hajua, vaan ihan vieraat hajut :? Meillähän ei onnistu esim. esineruutu, kun ei nosta vieraita, näyttää kyllä missä ne on :lol: Niin notta treeniä riittää 8)
Avatar
Annuli
 
Viestit: 11
Liittynyt: La Syys 23, 2006 10:08 pm
Paikkakunta: Lappeenranta


Paluu Koulutus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron