Koiran ihon alla ilmaa

Pohdiskelua sairauksista ja niiden hoidosta

Valvojat: nikke w, gsb

Koiran ihon alla ilmaa

ViestiKirjoittaja sartsa » Ke Huhti 23, 2008 5:57 pm

Hei

Aiheesta toivoisin mielenrauhaani taputtelemaan kanssakokemuksia..

Tulin töistä kotiin ja uros oli apea, selvästi se oli kipeä. Ei ulkona juossut, seisoi lähinnä ja yhtäkkiä alkoi hurja tärinä häntä koipien välissä. Sen mitä kyljestä silitin niin tuntui kuin ihon alla olisi ollut silkkipaperia. Kun sain toisen eläinlääkärin uskomaan että meillä on hätä, pääsi Taavi nopeaan tutkimukseen. Ilmaa nahan alla kyljessä sekä kaulassa. Syyksi epäiltiin kovaa iskutraumaa ja minulle tuli vain mieleen että on saanut jonkun pakokauhukohtauksen ja ottanut painia koiraportin kanssa ja jotenkin jäänyt jumiin sinne väliin. Rimadyliä piikillä ja koira oli pirteä peipponen pari tuntia käynnin jälkeen. Aamulla pirteys jatkui, mutta minusta tuntui että koira rutisi enemmän kaulasta ja mahasta. Edellinen ell lisäsi kuuriin antibiootit, saattaa kuulemma ollakin ilmaa enemmän ja sitten se lähtee vähenemään.

Kun kuulin yhden koiran ja yhden hevosen henkitorven reikä-tarinat niin juoksin taas toiselle eläinlääkärille. Taju pois ja röntgeniin. Porissa kun ei voi tähystää niin menivät niin syvälle kurkkuun kuin vain voivat. Reikää ei löytynyt, eikä tikkua. Röntgenissä näkyi paljon kaasua / ilmaa, keuhkot olivat kunnossa ja hengitys hyvää ja verikoe myös ok. Tämä ell epäili ehkä jotain tikkua, ja reikä on jo umpeutunut. Pahimmassa tapauksessa tikku saattaa olla elimistössä ja aiheuttaa tämän. Antibiootin aikana ilman pitäisi laskea jos henkitorven ulkopuolella ei ole mitään ylimääräistä ja tätä varten pitäisi koira avata jotta se ylimääräinen löytyisi, mutta toistaiseksi mennään näin.

Aika pieni tikku saa olla kera tosi huonon tuurin jos se on saanut tällaista aikaiseksi, tai sitten yksinkertaisesti se on iskutrauma ja tosi iso sellainen, eli kaveri on ollut kunnolla jumissa. Ilmaa ei ole kuitenkaan takakontissa, vaan lähinnä juuri kainaloissa, kaulassa ja kyljissä.

Kaikki yhden tapauksen jonka sain pengottua netistä kun koiralla oli ilmaa nahan alla, oli tullut haavasta - keppi kyljestä sisään. Ja myös hevonen oli saanut kaviosta kurkkuunsa, jonka takia sillä oli nahka muropaketin tuntuinen.

Onko kenenkään koirilla vastaavia kokemuksia jaattavaksi?
sartsa
 
Viestit: 19
Liittynyt: Ma Maalis 24, 2008 5:37 pm
Paikkakunta: Satakunta

ViestiKirjoittaja kapula » Pe Kesä 13, 2008 7:11 pm

Meillä myös kokemuksia ilmasta koiran nahkan alla. Koira sai jostain haavan nivusiinsa. Huomasin haavan vasta päivien päästä eli ell ei lähtenyt sitä enää ompelemaan. Koira oli koko ajan oma itsensä, liikkuvainen, touhuavainen jne. Eräänä iltana sitten ihmettelin koiraa silitellessä, että mitenkä koiran turkki on noin sähköinen, että rätisee. Hetken kummastelin kunnes tajusin, että ilmahan se siellä nahkan alla rutisee. Käytiin sitten seuraavana päivänä ell:ssä ja haavan reunat leikattiin tuoreiksi ja haava ommeltiin. Lisäksi saatiin antibiootit. Edelleen parin päivän päästä koira vielä hiukan rutisee, mutta eiköhän aika tee tehtävänsä ilman suhteen.
kapula
 
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 7:29 am

ViestiKirjoittaja sartsa » La Kesä 14, 2008 11:19 am

Meillä tää vaiva oli poissa ihan parissa päivässä. Kaikki ilma oli laskeutunut rintaontelosta, kurkusta ja niskasta. Mitään reikää ei ollut, eli iskutraumasta tuli ja meni. Rimadylillä kuriin. Tuo on koiralle kyllä todella kivuliasta - ainakin niille parille joihin oon törmännyt lukiessani, mutta hyvä jos meni noin pienellä. :)
sartsa
 
Viestit: 19
Liittynyt: Ma Maalis 24, 2008 5:37 pm
Paikkakunta: Satakunta

ViestiKirjoittaja kapula » Pe Kesä 20, 2008 9:38 pm

Meilläkin on ilma nyt sitten vihdoin poistunut. Ensi viikolle tilaan ajan tikin poistoon ja huomenna menee viimeiset antibiootit. Koira on ollut reipas koko ajan ja nyt ollaan jo neljänä päivänä lenkkeilty ja treenattu normaalisti.
kapula
 
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 7:29 am


Paluu Klinikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron