möllikisojen kulku

Ajo-ohjeet, aikatalukyselyt, risut & ruusut

Valvoja: gsb

möllikisojen kulku

ViestiKirjoittaja aloittelija » La Helmi 11, 2006 10:02 am

voisiko joku kerto pääpiirteittäin miten noi kisat etenee? ensin paikalla makuu, saako koiran käydä laittamassa uudelleen makuulle, jos nousee? kuinka paljon pisteet tippuu jos itse pysähtyy liikkeestä maahan menon ja seisomisen yhteydessä? Onko seuraamisessa aina samanlainen "kaavio" joka kuljetaan vai huuteleeko se tuomari, että nyt oikealle jne :)

Olisi tosiaan koiran kanssa tässä keväällä tarkoitus käydä kokeilemassa lähinnä omaa jännittämistä ja sen vaikutusta koiraan, kaikki liikkeet ei vielä läheskään "valmiita". koskaan en ole aikaisemmin kisannu!

kiitos jo etukäteen!
aloittelija
 

ViestiKirjoittaja -gsb- » Ma Helmi 13, 2006 11:52 am

Möllikisat on epävirallisia ja säännöt ovat hyvinkin vaihtelevia. Toisissa mennään virallisten sääntöjen mukaan, toisissa on omat helpotetut säännöt tai mahdollisesti erillinen mölliluokka, jossa helpommat säännöt. Järjestäjiltä kannattaa kysellä millaisilla säännöillä aikovat pelata.

Möllikisoissa saa periaatteessa tehdä ihan mitä vain, kunhan ei häiritse muiden koirien suorituksia. Treenaamaan niihin mennään ja siitä treenistä maksat ilmoittautumismaksun. Jos joku alkaa nipoilemaan, että ei niin ja näin voi tehdä, niin kyllä on tosikoksi mennyt. Toki jos möllikisoissa laitetaan koirakoita paremmuussjärjestykseen, niin kisaan osallistuvat joutuvat sääntöjä noudattamaan, mutta ainahan voi ilmoittaa tuomarille, että osallistuu treenimielessä eikä pisteillä siis ole merkitystä. Antakoon pisteitä jos haluaa tai olkoon antamatta.

Riippuu niin mitä hakee. Jos haluat tietää tämänhetkisen tasonne, kannattaa ehkä noudattaa virallisia sääntöjä ja pyytää, että tuomari myös tuomaroi sääntöjen mukaan.

Itse ollessani mölleissä tuomarina, kehässäni saa tehdä mitä vain, mutta pyrin antamaan pisteitä sääntöjen mukaan eli kaksoiskäskyistä sakotan, makupaloista huomautan jne.

Möllikisoissakin paikallamakuun pitäisi olla jo melko varma, koska koira häiritsee siinä liikkeessä myös muita kuin itseään. Jos niin sovitaan, ja säännöt antavat myöten, voidaan jäädä vaikka ihan koiran lähelle paikallamakuun ajaksi. Myös aika voi olla lyhyempi kuin virallisissa kisoissa.
-gsb-
 

ViestiKirjoittaja -gsb- » Ma Helmi 13, 2006 11:54 am

Ai niin. Tokossa tuomari huutelee seuraamisessa ohjeita minne päin ja mitä vauhtia pitää kulkea ja pysähdellä. Ei valmista kaaviota.

Pysähtyminen liikkeestä maahanmenossa ja seisomisessa on hyvin voimakas tehoste/vähintäänkin kaksoiskäsky eli pisteitä kyllä ropisee pois.
-gsb-
 


Paluu Kokeisiin liittyvää

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron