TOKO-kokeisiin Viroon

Ajo-ohjeet, aikatalukyselyt, risut & ruusut

Valvoja: gsb

TOKO-kokeisiin Viroon

ViestiKirjoittaja niirukka » Ke Helmi 21, 2007 11:19 am

Hei,

Oletko kiinnostunut avartamaan TOKO-kokemustasi?
Sitä se on, kun tulet tänne Viroon kokeisiin. Säännöt omat samt kuin Suomessa, mutta käytännön toteutus saattaa vielä erota (riippuu tietenkin mitä suuremmissa määrin tuomarista).

Tervetuloa, jos avointa mieltä riittää!

Tässä linkki koekalenteriin (myös agility):
http://www.kennelliit.ee/eng/shows_and_ ... s_calendar

Mari@kennelliit.ee
niirukka
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Huhti 05, 2006 3:58 pm

ViestiKirjoittaja Hula » Ke Helmi 21, 2007 1:23 pm

Hienoa!!! Kiitos tiedosta tosi paljon :D Sinne suunnalle ollaan suuniteltu tulevamme 8)
Riikka, Minttu, Hula ja Rölli
Avatar
Hula
 
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Syys 05, 2006 3:19 pm
Paikkakunta: Kellokoski

tarkempia ohjeita...

ViestiKirjoittaja niirukka » To Helmi 22, 2007 10:08 pm

voin antaa. esim. tarvittavista rokotuksista, matkustuskäytännöstä, kilpailukirjasta, osallistumismaksuista, ilmoittautumisesta, kokeen valitsemisesta, jne.

Tietty, muistattehan, että kyseessä on eri maa & eri kulttuuri. TOKO-säännöt OVAT samat, mutta tulkinta "maassa maan tavalla".
Ei siis välttämättä oikein, mutta ei myöskään väärin.

Minut saa parhaiten kiinni joko
mari@kennelliit.ee tai mari.stenvall@gmail.com
niirukka
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Huhti 05, 2006 3:58 pm

ViestiKirjoittaja Jen » Pe Helmi 23, 2007 9:33 am

Jos kiinnostaa kokemukset toko-reissusta Viroon, niin minuun voi olla sähikäisellä/mesellä yhteydessä.
~Matalat pärjää Aina~
Jen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Heinä 04, 2006 1:43 pm
Paikkakunta: Vantaa, 2 x cardigan

ViestiKirjoittaja gsb » Pe Helmi 23, 2007 5:28 pm

Saa niitä kokemuksia täälläkin kertoilla kaikille, jos haluaa. Varmasti monia kiinnostaisi.
Motto:"Tokoa - ei tosikoille =o) "

Kennel Kesselin - amstaffeja ja tokoa.
http://kennelkesselin.net
Avatar
gsb
 
Viestit: 87
Liittynyt: Pe Syys 26, 2003 7:52 pm
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja Jen » Ma Helmi 26, 2007 11:06 am

Noh, tämä ei välttämättä ole ihan kauhean kivaa luettavaa, mutta yleisön pyynnöstä:

Hurja reissu takana, matkaan sattui kaikenlaisia kommelluksia ja edesottamuksia, joista tietenkin suurimpana itse koe, joka lähenteli normaalin, sääntöjen mukaisen toko-kokeen sijaan valitettavasti huonoa parodiaa... Ihme kyllä, sain pidettyä oman nuppini kasassa ja koiralla hyvän fiiliksen, ja tarvittavat pisteet kerättiin kasaan.

Koe oli yhtä hullunmyllyä. Tuomari oli tuomaroimassa tokaa koettaan, ja liikkeenohjaaja ensimmäistä kertaa kokeessa. Tuomari oli erittäin pahalla tuulella, hän oli edellisenä iltana ilmoittanut ettei tulisi paikalle laisinkaan, kun on tulossa ulkomaalaisia?

Tuomari onneksi tuli, myöhässä mutta hyvä että edes tuli, kiukkua kihisten. Olimme kokeessa numerolla yksi, joten olimme täydellisinä koekaniineina.. Kaikki taskut piti ensin tyhjentää tuomarin valvoessa. Itse kokeessa kaikki liikkeet tehtiin yhteen putkeen, tosin kehään rakennettiin aina ennen kutakin liikettä liikkeen tarvitsemat jutut, ja mittoja luettiin pitkään ja hartaasti sääntökirjasta. Voitte vain kuvitella kuinka hankalaa siinä tilanteessa on pitää koiran mielenkiintoa yllä, kehästä kun ei tietenkään saanut poistua kehän rakentamisen ajaksi! Kehässä hääri tuomarin lisäksi kahdesta kolmeen liikkeenohjaajaa/avustajaa, joita sitten koiran kanssa koitimme väistellä, he kun seisoivat usein juuri suoritusalueella!

Seuraamisessa piti huolehtia ettei kävele ketään päin, koska liikkeenohjaaja luki vain paperista eikä katsonut yhtään missä me kuljemme - taisimme seuraamisessa käväistä jopa kehästä ulkona. Idari meni sentään normaalisti, tuomari sakotti huonosta seuraamisesta. kyllä, tulihan siinä välillä pientä ajelehtimista - joka johtui vain ja pelkästään perunapeltoa muistuttavan kentän kuopista ja omasta kompastelusta.. Kenttä näytti tasaiselta nurmikentältä. Mutta vain näytti.

Ruutu meni huonosti, mutta koira taisteli hienosti loppuun saaden kasaan 5 pistettä; merkki oli valtavan suuri työmaa-tötterö, jonka ympärille oli nurmen päälle aseteltu irrallista kehänauhaa. Kun sain koiran merkille, alkoi loputon ohjaus ruutuun - sekä idarissa että luoksetulossa käytettiin samoja punaisia kartioita kuin ruudussa, ja nämä kaikki merkit oli jätetty siihen matkalle... Ruudun jälkeen onneksi avustajat hieman siirtelivät tötteröitä, ja ohjattu nouto meni jo hieman väljemmällä kentällä. Tosin tässäkin meni hyvän tovin kun kapuloiden etäisyyksistä neuvoteltiin varsin kiivain sanakääntein. Suuret kiitokset vain sille paikalliselle kisaajalle joka epätoivoisesti yritti saada liikkeenohjaajaa ja tuomaria toimimaan sääntöjen mukaan, liki oman diskaamisensa kustannuksella! metallihyppy meni ihan ok, kunhan ensin olin saanut avustajat ja liikkurin siirtymään pois suoritusalueelta...

Tunnarissa liikkeenohjaaja, avustajat ja tuomari kinastelivat aikansa säännöistä, ja lopulta saivat kapulat aseteltua heinikkoon. Lopulta pääsimme kaukokäskyihin, asettelin koiran ja jätin sen paikoilleen. En vielä tiennyt että edessä olivat elämäni pisimmät sekunnit... Liikkeenohjaajalla oli sylissään huomattava määrä papereita ja lehtiöitä, ilmeisesti sääntöjä, sekä tietysti käänneltävä kauko-ohjaus kyltti. Tavarat putoilivat, paperit karkasivat tuulen mukana, ja niitä pyydysteltiin pitkin kehää - ja samaan aikaan Piitu vain pönöttää annetussa asennossa. Yhdessä vaiheessa laskin koiran olleen seisomassa liki 15 sekuntia (normaali vaihtoväli on 3 sekuntia) kun liikkeenohjaaja tulkkasi säännöistä mikä asento tulee seuraavaksi..

Kehässä vietimme aikaa puolisen tuntia, eli koko rahan edestä, onneksi ei satanut vettä! Koiran vietin kestävyydelle voi kyllä nostaa hattua!

Ilmoittautuminen ja maksupuoli sujuivat hyvin, näistä suuri kiitos Triin Taalille, joka kärsivällisesti vastaili kysymyksiimme. Lisäksi kiitokset lähtee Marge Perrille ja muille paikallisen koirakerhon aktiiveille jotka tekivät ehdottomasti parhaansa. Varmasti seraavalla kerralla homma sujui jo paljon paremmin.
~Matalat pärjää Aina~
Jen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Heinä 04, 2006 1:43 pm
Paikkakunta: Vantaa, 2 x cardigan

Apua!!!

ViestiKirjoittaja niirukka » Ma Helmi 26, 2007 12:59 pm

Jenin kertomus kuulostaa kyllä tajuttomalta!!! Milloin olit täällä kokeessa? Siitä ei voi olla kovin kauaa, koska yhdenmukaiset säännöt eivät ole olleet montaa vuotta voimassa.

Itse kävin katsomassa maneesikoetta tammikuussa. Alokas- ja AVOluokka tuomaroitiin ja ohjattiin (liikkenohjaaja, kyllä!) mallikkaasti. Mutta selvä ero oli todellakin kun tultiin voittajaluokkaan. Mahtaako syynä, ettei VOI-luokassa ole vielä paljon koiria, joten tuomari ja liikkeenohjaaja eivät ole saaneet vielä riittävästi kokemusta?

Onneksi tuosta Jenin mainitsemasta ulkomaalaisvihasta ei näkynyt merkkejä... (huh ja helpotus!).

Itselleni jäi ihan luottavainen olo kokeen suhteen, joten maaliskuussa mennään AVO-luokan kokeeseen. Jos jokin jäi epäilyttämään, on koirien paikallamakuu. Mielestäni ne olivat (kaikissa luokissa) suhteellisen levottomia (verrattaessa Suomeen).
Positiivisena jäi mieleeni koirien loistavat kaukkarityöskelyt (yleistettynä tietenkin).

Täällä hommat menevät vauhdilla eteenpäin. Välillä niin kovaa vauhtia, että mahtavatko itsekään pysyä mukana?
Siksi oli hienoa saada tänne avoimella mielellä tulevia suomalaisia. Näin tietoa välittyisi puolin ja toisin.


Mari
niirukka
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Huhti 05, 2006 3:58 pm

ViestiKirjoittaja Jen » Ma Helmi 26, 2007 1:25 pm

Etelänaapureidemme tokoilu on, kuten niirukka sanoikin, vielä nuorta, eikä voi olettaakkaan että kaikki sujuisi heti alussa kuin vanhoilta tekijöiltä. Itse pyrin reissulla antamaan rehellistä palautetta järjestäjille, ja he tuntuivat imevän kaikki vinkit ja kokemukset syvimpään selkäytimeen. Mielestäni oli ihanaa kuinka avoimesti ja auttavaisesti he meidät ottivat vastaan - tuntui olleen heille suuri kunnia kun tulimme heidän kokeeseensa, oli kakkua ja kahvia ja vaikka mitä!

Se että varsinainen koe oli farssi, ei kuitenkaan tee huonommaksi siellä vallinnutta fiilistä itse koetilanteen ympärillä ja luotuja kontakteja.

Tuomarin kommentit kaljaralli-suomalaisista :roll: olen koittanut jättää omaan arvoonsa. Onneksi Virossa on myös tuomareita jotka haluavat oppia meidän kokemuksestamme, onhan taas tänäkin vuonna trafiikkia lahden yli niin kouluttajien kuin tuomareiden muodossa. Toivottavasti yhä useampi myös matkaa Viroon kokeisiin, kynnys ja kulut testata koiran toimivuus reissussa on matalampi ja käytännön järjestelyt helpompi toteuttaa kuin että menisi Ruotsiin. Meille reissu oli hieno kokemus ja näytti koirasta aivan uusia puolia. Ilman Viron reissua emme varmaan koskaan suunnittelisi Ruotsin matkaa, joka nyt hakee kalenterista sopivaa ajankohtaa.
~Matalat pärjää Aina~
Jen
 
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Heinä 04, 2006 1:43 pm
Paikkakunta: Vantaa, 2 x cardigan


Paluu Kokeisiin liittyvää

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron